Shutterstock / zixia

Shutterstock / zixia

Demonstratie tegen massatoerisme Mallorca: dreigt de culturele rijkdom van Megapark en Feestcafé Shooters verloren te gaan?

Op Mallorca gingen zondag opnieuw zo’n twintigduizend mensen de straat op in hoofdstad Palma om te demonstreren tegen het massatoerisme en de negatieve gevolgen daarvan op het eiland. De demonstranten eisen dat de regering maatregelen neemt om het aantal toeristen terug te dringen. Een eis die niet zonder desastreuze gevolgen ingewilligd kan worden.

De historische gebieden El Arenal en Playa de Palma met hun prachtige architectonische wonderen, zoals het klassieke Feestcafé Shooters, ClubNL, Bierkönig en het meer ‘traditionele’ Megapark, dreigen verloren te gaan met zulke maatregelen. Ook Poco Loco Bar en Funky Monkeys in het pittoreske Magaluf zijn de levende getuigenis van een bruisende cultuur die verloren kan gaan. Historicus én propper Jordy neemt ons mee door de schilderachtige straatjes.

“In Megapark zie je nog altijd veel invloeden vanuit de bierfeesten in München, maar het is inmiddels ook verweven met tradities en verhalen van de inheemse bevolking. Denk bijvoorbeeld aan de Tropical Beach Party op donderdag,” vertelt Jordy, waarna hij een biertoren bestelt aan de bar. Naast ons glijdt een Duitser onder luid applaus uit over haar eigen kots.

Zeven uur later staan we bezweet buiten. “Dit is slechts een fractie van de culturele rijkdom die deze plek te bieden heeft,” schreeuwt Jordy terwijl hij groen wegtrekt. “Vergeet ook niet de cuisine. De lokale gerechten zijn een culinaire ontdekkingstocht op zich, hè.” Zwalkend stapt hij Snackbar Kees Kroket binnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op zich is er niets mis mee om verloren te gaan.
Zo zag ik laatst een artikel over thuis kroketten bakken waar deze niet gaar werden.
Deze moet je doormidden snijden en dan links en rechts weggooien.

Reageer
gravatar

Snackbar Kees Kroket verkoopt ook verrukkelijke HOY-worsten. Gaan die domme lokali ook die cultuur afbreken?
Kan Geert niet een beetje gaan twitteren? Dit lijkt me belangrijker dan die Palestijnse kwestie

Reageer