Shutterstock / Bangkok Click Studio

Shutterstock / Bangkok Click Studio

Collega krijgt volle laag in Riannes gedachten

Rianne Nijssen was erg geschrokken toen collega Stefan van sales haar ongepast en fel in het bijzijn van andere collega’s aansprak over de deadline van haar businesscase. Het hele weekend heeft de 37-jarige vormgever uit Ravenstein gemijmerd over het voorval. Inmiddels heeft ze haar collega maar liefst 3 keer met een uiterst sterke argumentatie, een strenge, maar toch respectvolle toon en een humoristische sneer eens goed op zijn plek gezet. In haar gedachten.

“Hoi Stefan, ik wil je even aanspreken op het voorval van afgelopen vrijdag en de toon die je tegen me aansloeg. Allereerst vind ik het zeer ongepast om iemand op een kleinerende manier toe te spreken in het bijzijn van zijn of haar collega’s, in het vervolg zou ik het op prijs stellen als we dit even in een 1 op 1 doen”, opent Rianne sterk in haar fictieve kantoorsituatie. “Ten tweede vind ik het niet jouw verantwoordelijkheid om je met mijn deadlines te bemoeien. Ik begrijp dat jij klanten hebt waar je aan moet denken, maar je weet dondersgoed dat Susan nog een tijdje met een burn-out thuis zit en ik in mijn eentje de afdeling draaiende probeer te houden. Ik zit al met mijn handen in het haar, dus volgende keer communiceer je eerst met mij voordat je zomaar een deadline bij me neergooit.” Steeds meer collega’s komen naar de denkbeeldige confrontatie toegelopen om Rianne los te zien gaan. “Ten slotte vond ik de agressiviteit en het volume waarmee je me toesprak zeer ongepast. Vind jij dit normaal gedrag op de werkvloer of doe je dat omdat je thuis niks te vertellen hebt?” Met luid applaus wordt Rianne toegejuicht na de gefantaseerde monoloog in haar frontale kwab.

Opeens schrikt Rianne wakker vanachter haar laptop. “Goedemorgen Rianne, ga je die businesscase op tijd afkrijgen?”, vraagt collega Stefan die zojuist het kantoor is binnengelopen. “Uhm, ja, het wordt wel lastig, maar ik denk het wel. Heb je misschien tijd om straks even samen te zi…..”, reageert Rianne, maar Stefan is al doorgelopen naar het koffieapparaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *