Studio Speld

Studio Speld

Joey is typisch zo’n voetballer voor wie je als supporter lekker thuisblijft

Met zijn met tape bij elkaar geplakte voetbalschoenen onder zijn arm loopt Joey (28) de kantine in van zijn grote liefde Voetbal Vereniging Veenendaal, waar hij nog iedere week de plaggen van het veld speelt. Ook dit weekend ging zijn team weer roemloos met 5-1 ten onder tegen de plaatselijke concurrent. En weer was er naast de spelers zelf vrijwel niemand getuige van dit schouwspel. Joey is typisch zo’n voetballer voor wie je als supporter lekker thuisblijft.

De ‘Houthakker van de Heuvelrug’, zo omschreef een plaatselijke journalist hem ooit in de Rijnpost. De voormalig amateurvoetballer van De Merino’s (waar hij in de jeugd nog een wedstrijdje tegen Marco van Ginkel voetbalde) en SV Panter, komt nu uit voor VV Veenendaal Senioren 5. Sinds dit seizoen is hij van geen enkele waarde op de rechtsbackpositie, waar hij al het gehele seizoen een totaal uitwisbare indruk achterlaat.

“Wie?” reageert de vrouw achter de toonbank wanneer we haar vragen naar de mooiste loopacties van Joey Wildbloem. Een man aan de bar veert op. “Ja, die ken ik wel”, roept hij. “Verliest veel ballen, is zwak aan de bal, een beroerde eerste aanname, typisch zo’n speler die je op zaterdagochtend toch maar doet besluiten om met je vrouw mee naar de Intratuin te gaan.”

Waar het nou precies aan ligt dat de supporters massaal wegblijven durft Joey niet te zeggen. “Ik heb het al sinds ik in de jeugd speel. Overal waar ik kom voetballen blijven mensen spontaan weg, of hebben ze ineens een verjaardag.” vertelt hij. “Laatst hadden we ineens wel een paar honderd man publiek, dat was echt heel bijzonder. Helaas kon ik toen vanwege een blessure zelf niet meespelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *