Studio Speld

Studio Speld

Abonnee opent krant om meer te leren over zomervakanties van columnisten

De immer nieuwsgierige Tjibbe Jongevaart (25) uit Nijmegen is een fanatieke krantenlezer. Vooral de zomermaanden kunnen hem bekoren: dan slaat hij gretig de kranten open om meer te leren over de vakanties van columnisten. “Die actualiteit boeit me niet zo, ik vind het vooral lekker om over vakantiebestemmingen te lezen.” Ook deze week is het weer raak.

“Goh, Sander Donkers gaat binnenkort naar Roemenië”, mompelt Jongevaart met een exemplaar van de Volkskrant voor zich. “Schijnt heel warm te zijn daar, rond deze tijd van het jaar. Hopelijk niet té. En Aaf is nu nog lekker in Nederland, maar gaat nog naar Italië. Dat is altijd fijn. Ben benieuwd of Cindy in het Magazine nog iets schrijft over hoe het haar in Spanje vergaat. Ohja, ik zie het al. Toch een beetje het zomergevoel in huis.”

Deze week is er ook een tegenvaller voor Jongevaart: “Geen column van Sylvia, die is op vakantie geloof ik. Dan denk ik: schrijf daar dan gewoon over. Maar goed, wel wat andere leuke zomerverhalen, zomerlijstjes en zomergerechten, dus ik kom de tijd wel door. Lekker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sprookjesverteller gezocht met de volgende personages, beetje apart volk en moeilijk om vol te houden, come on John! Noodzaak: geen revelatio voor God, wel diep donker zwart gat. Vetrouwt de mensheid niet die ander. Wistutak onvindbaar.

De TV terreurman.
Meneer Kwekkeboom.
De brede bakkesman.
Firma Slurpzuigers.
De conversisiatieman.
De Hommelkwaker.
De degespannige Wesp.
De nietsvoorziendman.
De kwakernatigio.
De bonkibonkiboom.
The Wasp.
De Honingbij.
De mazaiqueplastik.
De kadaverstikzitter.
De waschighe ruhrsitzr.
Das Hochspnnglstiq.
De staarnausowitzl.
De pretzlroedewichtzleib.
De tainonautovichesq.
De schreeuwbakkesik.
De bakkosauris
De bakkosauris 2.
De valiozuigelaar.
Corona Cero
Bamstiboakali
De Baklapivik
De Kamatofia.
De Tarrurverpakzing.
De Woestijnwijzila.
De Duivelpactistra.
De doekzwambidelaar.
De grimgrammanboeia.
De Woestijnila.
De vuilaanrandmongoel.
De regenpijpniraivalutio.
De Terreurvrpkksding
De doekzwamteltelaar.
De regenpypvalutiosois.
De Balkalepivikt.
De Balkalapti.
De Tarraovdkamtchzing.

Groetjes.

Reageer
gravatar

Additioneel: je wordt een week gevangen gezet na het drinken van alcohol en daarna nog een paar maanden vast gehouden door zgn. hulpverleners, deze kunnen naar hartelust hun agressie op je botvieren, alle feiten worden verdraaid oo papier en het vonnis wordt zo opgesteld en ingesteld voor het vermoorden van de liefde die je hebt voor het leven. Eigen regie is taboe en eigen kunnen wordt uitgesloten. Soul clapped his hands and louder sang. God maakte de echoput. Dit nooit meer zwoer hij.