Studio Speld

Studio Speld

Is zonnebrand goed of slecht voor je? Wij slobberden 3 bakken weg en dit is wat er gebeurde

Als je een grote groep influencers op TikTok mag geloven, is zonnebrand ontzettend slecht voor je. Het zou volgens de #anti-sunscreen-trend namelijk vol zitten met “giftige ingrediënten”. Is zonnebrandcrème goed of slecht voor je? Wij namen de proef op de som en slobberden drie bakken zonnebrand weg.

De eerste indruk: het ziet er niet appetijtelijk uit, zo’n bak boordevol zonnebrandcrème van het merk La Roche-Posay, factor 30. We zetten de kom aan onze mond en begonnen gulzig te slobberen, wat meteen voor weerzin en walging zorgde. Bah, het smaakte nergens naar. De textuur was prima, een beetje vla-achtig, maar over de smaak waren we niet te spreken. Met veel pijn en moeite kregen we de eerste bak op.

Voor de tweede kom kozen we voor het merk Garnier, misschien zou dat beter bevallen. Bovendien gebruikten we wat framboosjes en aardbeien om de zonnebrandcrème op smaak te brengen. Tevergeefs: halverwege de tweede bak begonnen de eerste zure oprispingen. We lengden de zonnebrandcrème nog aan met een beetje siroop, maar ook dat hielp niet. Het duurde twee uur voordat we de kom met tegenzin leeg hadden geslobberd.

Bak drie dan, zonnebrandcrème van het Etos-huismerk. We hadden hier ons onderzoeksresultaat eigenlijk al binnen, maar voor de volledigheid zetten we de kom toch maar weer aan onze mond. Halverwege de derde bak begonnen de braakneigingen door te zetten, ook begonnen we dubbel te zien. De eerste tranen vulden de kom terwijl de restjes zonnebrandcrème over onze kin sijpelden. Het is een beetje zoals bij een marathon: niemand waarschuwt je voor hoe zwaar die laatste happen zijn. Je denkt dat je er bent, maar toch komt het nooit helemaal op. Toch zetten we ons nog een laatste keer schrap, en slobberden we de laatste restjes naar binnen.

Eenmaal aangekomen bij de eerste hulp concludeerden we dat er veel niet-eetbare ingrediënten in zonnebrandcrème zitten. Zelfs de artsen in het ziekenhuis bevestigden dat.

Conclusie: lees je eerst in voordat je een of meerdere bakken zonnebrand naar binnen slobbert. Laat je niets wijsmaken. Word wakker mensen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry maar jullie snappen het ook niet helemaal.
Boter smeer je in je haar, olijfolie op je body voor een krokant kleurtje.
Zonnebrand, dat is wel prima crème om je derriere te smeren na een gezellige menaige a trous , maar eten? Dat natuurlijk niet.

Reageer