Shutterstock

Shutterstock

Franca dacht goed verzekerd te zijn, totdat ze met een vlammenwerper haar gordijnen probeerde in te korten

Je denkt dat je goed verzekerd bent, maar wanneer je dan schade meldt blijkt ineens dat je geen cent vergoed krijgt. Het overkwam Franca de Leeuw (38), nadat ze haar gordijnen probeerde in te korten met haar vlammenwerper.

“Ik heb er alles aan gedaan om zo veilig mogelijk te werk te gaan”, verklaart Franca. “Eerst ben ik een halve dag bezig geweest om al mijn planten, m’n bank, m’n salontafel en het tapijt naar de andere kant van de kamer te slepen – je wil natuurlijk geen brandschade – en natuurlijk heb ik eerst even in de badkamer getest of m’n vlammenwerper het nog wel deed. Daar was niets mis mee.”

Nadat haar appartement op de 4e etage grotendeels was afgefikt en de rest van het huis door de grote waterschade onbewoonbaar werd verklaard, gaf de verzekering aan de schade niet te vergoeden. “Dat is toch absurd”, zegt Franca. “Ik heb echt de meest complete dekking die er bestaat, en nog lichten ze je gewoon op waar je bij staat.”

Volgens verzekeringsexpert Hans Vreeken is het vreemd dat de verzekeraar in Franca’s situatie niet thuis geeft. “Natuurlijk, ze had de gordijnen ook eerst los kunnen halen om vervolgens met de vlammenwerper in de tuin te werk te gaan, maar als de vlammen vervolgens toch overslaan op het huis zit je in feite met hetzelfde probleem.”

Gelukkig voor Franca wist ze zelf nog net op tijd haar appartement te verlaten, mét haar vlammenwerper. “Ja, deze wist ik gelukkig nog net op tijd te redden”, lacht ze. “Maar ik denk nu wel een tweede keer na voordat ik ’m weer binnenshuis gebruik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *