CDA: 1990 als datum om iets aan stikstofprobleem te doen ‘niet heilig’

CDA: 1990 als datum om iets aan stikstofprobleem te doen ‘niet heilig’

CDA: 1990 als datum om iets aan stikstofprobleem te doen ‘niet heilig’

Het voornemen om de stikstofuitstoot voor 1990 met de helft terug te dringen is wat het CDA betreft niet heilig. “Het is belangrijker dát de stikstofuitstoot omlaag gaat dan dat we ons vastpinnen op een jaartal 33 jaar geleden”, aldus CDA-leider Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra moet het kabinet er begrip voor hebben dat de Nederlandse boeren niet in korte tijd hun bedrijfsvoering overhoop kunnen halen. “Natuurlijk moet de stikstofuitstoot omlaag. Als de boeren tot 1992 of 1993 nodig hebben om de bedrijfsvoering aan te passen zou dat geen probleem moeten zijn. De Nederlandse natuur is vitaal”, aldus Hoekstra. De CDA-leider gelooft niet dat de stikstofrichtlijnen van de Europese Gemeenschap Nederland dwingen de stikstofuitstoot al eerder te reduceren. “Die gaan pas in 1991 in.”

Toenmalig minister van Landbouw Gerrit Braks kon niet reageren omdat hij al zes jaar dood is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb begrepen dat de nieuwe lijn van CDA nu is dat het niet langer heilig is om niks aan stikstof te doen tot 2025 (volgende verkiezingen).

Reageer
gravatar

Ik kan mij niet hinderen dat ik of een van mijn voorgangers de “datum om iets aan stikstofprobleem te doen” heilig heb verklaard, daarom staat het stikstofprobleem niet bij de christelijke feestdagen.

Maar meneer Wopke Hoekstra kan wel een voorstel doen, die wij kunnen afwijzen.

Reageer
gravatar

Meneer Paus, men kan zeggen wat men wilt, maar u heeft in ieder geval een goed inzicht in de Nederlandse politiek.
Afwijzen van voorstellen is, sinds meneer Rutte de baas is, gemeengoed van de regering..

gravatar

Ik ben niet de eerste deze wijsneus moet corrigeren, maar in het geval van “oorzaak” (de dood van Gerrit Braks) is omdat én doordat allebei goed.
Gaarne naar een bijles of nascholing.