Het ontharen van een kiwi is een lange en vaak zelfs ook pijnlijke exercitie. Het liefst zou je je kiwi natuurlijk snel in de rij van de supermarkt of in een korte werkpauze ontharen, maar in de praktijk blijkt dat zelden mogelijk. Wij hebben alle opties voor je op een rijtje gezet, zodat jij kunt bepalen wat de beste, snelste en minst omslachtige manieren zijn om de Zespri in jouw fruitmand van die vervelende haartjes te ontdoen.
1. Scheren
Wat je ook vindt van de andere opties, scheren blijft toch de meest conventionele methode. Misschien dat het relatief veel werk kost, maar je bent er wel van verzekerd dat er een prachtig gladde kiwi achterblijft. Nadeel: haartjes groeien wel relatief snel weer terug op je kiwi. Bovendien kan er snel sprake zijn van irritaties bij snel en gehaast scheren. Een voordeel: niet alles hoeft eraf, als je dat mooier vindt kun je ook je kiwi alleen trimmen.
2. Harsen
Heeft de Zespri in jouw fruitmand een hoge pijngrens? Wordt hij niet snel beurs? Dan is harsen dé perfecte manier om de kiwi van zelfs de kleinste haartjes te ontdoen. Snel, trefzeker en een geweldig resultaat. Je weet wat ze zeggen: als je fruit mooi wil zijn, moet het pijn lijden.
3. Laseren
Toegegeven: je moet even investeren in een goed laserapparaat. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, zul je er geen spijt van hebben. Het laseren duurt relatief lang, maar is een hele duurzame optie. Haartjes zullen niet snel teruggroeien, dus je weet eigenlijk wel zeker dat de kiwi lekker glad zal zijn als hij rijp is om gegeten te worden. Een goede laserbehandeling is dus wel voldoende.
4. Epileren
Epileren is een precisiewerkje, maar het fijne van epileren is dat je het resultaat zelf in de hand hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kiwi niet helemaal te ontharen. Epileren kan met een pincet, of met een epilator. We raden je aan om te beginnen met een pincet om te kijken of dit het gewenste resultaat oplevert, een epilator kost toch al snel een paar tientjes.
5. Threaden
Threaden wordt al duizenden jaren gebruikt om haartjes te verwijderen. Bij threaden worden dunne touwtjes gebruikt om zeer precies en snel te epileren, het zorgt ervoor dat zelfs de kleinste haartjes worden weggehaald. De behandeling is meestal redelijk pijnloos, mits goed uitgevoerd. Het is wel – net als bij elke ontharingsbehandeling – belangrijk om een fijne en ontspannende omgeving voor je kiwi te creëren en van tevoren goed alle wensen te bepalen.
6. New Zealand wax
Waxen lijkt natuurlijk op harsen, maar het is niet precies hetzelfde. Harsen is het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie (die bijvoorbeeld hoogwaardige bijenwas bevat), bij waxen wordt er vaak gebruik gemaakt van een strip. Voor kiwi’s is er natuurlijk de New Zealand wax, die wereldwijd in trek is. Het voordeel van de New Zealand wax ten opzichte van, bijvoorbeeld, het wat conventionelere scheren: de haartjes blijven langer weg en komen zachter terug. Pas wel op dat je de kiwi niet te hard indrukt bij het waxen.
7. Gewoon laten staan
Als je het echt te onaangenaam vindt om je kiwi te ontharen is er niets mis mee om de haartje gewoon te laten staan. Laten we eerlijk zijn: de media laten een onrealistisch beeld van kiwi’s zien. In al die reclamefilmpjes zie je altijd heerlijk gladde kiwi’s in die smoothies verdwijnen, en daarom krijgen veel mensen het idee alsof er iets mis is met haar op kiwi’s. Niets is minder waar. Haar op een kiwi is puur natuur dus daar is helemaal niets mis mee. Bij het eten van een kiwi gaat het helemaal niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk.
Emancipatie.
Oekraïense ambtenaar geeft toe dat zij gelogen heeft over massale verkrachtingen door Russen om landen over te halen meer wapens te sturen
https://www.frontnieuws.com/oekraiense-ambtenaar-geeft-toe-dat-zij-gelogen-heeft-over-massale-verkrachtingen-door-russen-om-landen-over-te-halen-meer-wapens-te-sturen/
Graag puur natuur. Ik vind het leuk als er nog wat haartjes tussen mijn tanden blijven zitten.
Als het een Nederlandse kiwi is dan kan ik die wel helemaal kaalplukken!
Je kunt er ook met een drønê overheen gaan. Die registreert alle haren op afstand en schiet ze neer met lasers.
Bron: de Bobo van deze week
Jewish space lasers!
Peew-peew-peew!!!
Weet ge dat zeker?
NUPI toonde mij dat nie hè.
Volgende keer: de KOKOSNOOT!
Blijf ons volgen!
Van welke planeet komt de auteur, Michel Doodeman?
Het woord “threaden” (Fries voor inrijgen) doet vermoeden dat hij al heel zijn leven in een Fries gehuchtje doorbrengt. Hij kwam waarschijnlijk voor het eerst in aanraking met een kiwi door een verkeerde levering.
Nee joh, gezien het gebruik van “New Zealand wax” is Michel een Nederlander die lang geleden is geëmigreerd naar Nieuw Zeeland. Door versleten kennis van het Nederlands gebruikt hij het woord “ontharen” voor het ontveren van een Kiwi (Apteryx).
Ik schil ze altijd.
Of eigenlijk: lepel ze uit.