Museumbezoek goed voor eigenwaarde omdat je kan praten over je museumbezoek

Het is heel bijzonder: elke keer dat Lisa een museum bezoekt, krijgt haar zelfvertrouwen een enorme boost, ongeacht welk museum of welke tentoonstelling. 

“Het is elke keer zo gaaf dat ik kan zeggen dat ik naar het museum ga. Vooraf bij het boeken, tijdens het bezoek en achteraf”, zegt Lisa glunderend. “Bij ons op werk krijgt iedereen daarom ook een uurtje MuseumVrij van hogeraf, op die manier keert iedereen boordevol inspiratie terug op kantoor.”

Lisa heeft ook nog wat in te halen na bijna twee jaar thuis te hebben moeten zitten. “Zo fijn dat het eindelijk weer kan en om je wereld op deze manier te openen via het museum. Cultuur snuiven is verslavend.”

Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon. Verwonder je in het museum. Samen of alleen. Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek, van 4 t/m 10 april.