Pressmaster/Shutterstock.com

Topscorer Nederland: de Australische kangoeroe Benji die met zijn huid al 300 doelpunten verzorgde

Er is een nieuwe topscoorder in Nederland: de 2-jarige kangoeroe Benji afkomstig uit Australië. Met zijn huid gebruikt voor voetbalschoenen heeft hij ruim 300 doelpunten verzorgd dit jaar. Daarnaast is hij ook meteen lijstaanvoerder op de assistenlijstjes.

“Benji heeft iets waanzinnigs gepresteerd. Dit had hij tijdens zijn leven nooit kunnen dromen”, zegt bondscoach Louis van Gaal. “De kangoeroehuid ligt voor het oprapen, maar zoals die van Benji vind je ze niet snel. Hij tilt de kwaliteit echt naar een hoger niveau. Dat hij 300 doelpunten op zijn naam heeft, is iets waar hij vast trots op was geweest. Als hij nog geleefd had dan natuurlijk.”

Ook een van de huidige gedeelde topscorers van de Eredivisie Bryan Linssen voelt de bui al hangen. “Ik moet het hebben van kalf Henry. Benji lijkt moeilijk meer in te halen, maar in het voetbal is alles nog mogelijk zeggen we dan maar.”

Velen probeerden de kwaliteit van Benji’s schoenen al na te bootsen, maar zelfs Messi en Ronaldo moeten vrezen voor hun erestatus. 

Nederlandse bedrijven verkopen allerlei producten gemaakt van wilde kangoeroes uit Australië. De dieren worden hiervoor op wrede wijze afgemaakt. Teken hier de petitie van World Animal Protection aan Nederlandse bedrijven die kangoeroe producten verkopen. Haal kangoeroeleed uit de winkel.