Studio Speld/Shutterstock.com

Man googlet zo vaak naar niet bestaande aandoening dat hij er maar een Wikipedia-pagina voor maakt

De 23-jarige Henry heeft enorm last van een verrekte meditatie-spier. Althans als het aan Henry zelf ligt, want bij het googelen ervan kwam hij tot voor kort nog niks over dit fenomeen tegen. Pas sinds gisteren is er een eigen Wikipedia voor zijn niet bestaande aandoening  geopend.

“Een verrekte meditatie-spier is een bekende en veelvoorkomende aandoening”, leest Henry op de door hem zojuist aangemaakte Wikipedia-pagina. “Je kunt je meditatie-spier verrekken als je te lang in dezelfde houding stil zit met je ogen dicht.” Henry weet het zeker, dat is precíés wat hij heeft. 

Snel scrollt Henry naar beneden.  “Bijwerkingen: het kan zijn dat je kort na het verrekken van je meditatie-spier je eigen Wikipedia-pagina begint te maken om je niet-bestaande aandoening een naampje te kunnen geven. Raak dan niet in paniek, maar nog belangrijker: haal absoluut niet rustig adem.”

Wil jij een écht antwoord op je vraag? Bij Just – de #1 in zorgapps –  stel je je gezondheidsvraag makkelijk online via App de Dokter. Waar en wanneer jij wilt. Just wat je nodig hebt.