94 procent van de mensen die op LinkedIn aankondigt ‘een nieuw avontuur’ te hebben gevonden, gaat vaak gewoon van baan wisselen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Slechts bij een zeer kleine minderheid van de onderzochte posts ging het daadwerkelijk om een nieuw avontuur, zoals een wereldreis van een jaar of een nieuwe baan als legercommandant.
De onderzoekers van de UvA waren verrast door de resultaten. “Dit had ik niet verwacht”, zegt onderzoeker Pepijn van Riemsdijk. “Die statusupdates zijn vaak tamelijk ronkend natuurlijk. Maar wij hebben er duizenden onderzocht, en vaak bleek het dan toch gewoon te gaan om een overstap van de HR-afdeling van Achmea naar een functie van accountmanager bij een jong en snelgroeiend bedrijf in Breukelen.”
De onderzoekers deden ook een andere ontdekking. Van Riemsdijk: “Waar we ook achter kwamen, is dat als iemand zegt: ‘ik mag het eindelijk vertellen’, dat het dan niet noodzakelijk om staatsgeheimen gaat. Nooit eigenlijk.”
Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.
Wat een topartikel! Heb hier smakelijk om kunnen lachen. Alsjeblieft meer van deze kwaliteit!
[…] Bronverwijzing […]
Mensen hebben vaak het meeste ego waar ze het minste talent hebben.
Voor mijn archief!
En domme mensen voelen zich het snelst beledigd als je ze dom noemt.
Nieuwe uitdaging!
“Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.”
In Amsterdam is ook de redactie gevestigd. Dat maakt mij argwanend.
Geen paniek hoor, ik ben er weer! Kom maar op met die aantijgingen dat ik een Belg ben. Deze 100% Nederlander weet wel beter!
En ik heb de NUPI, de machtigste organisatie van Nederland achter mij staan. Daar hebben jullie sceptici niet van terug!
Als BE niet voor België staat, waarvoor dan wel?
Awel, hij zit in een ontkenningsfase.
Praat zelfs niet meer zoals bij ons.
Hij heet eigenlijk Arno.
Begrijp nie waarom.
Arno, kom terug jongen!
★★★
Thom, dit is bijna briljant cynisme over het dikdoenerig taalgebruik van gebruikers van LinkedIn (en vele persoonlijke weblogs)
Bijna, want ik mis nog jouw afwijzen voor woorden als accountmanager (verkoopchef – SvdB), HR-afdeling (personeelsafdeling – SvdB) en webshop (web- of internetwinkel – SvdB).
Thomas, daarvoor moet ik jou toch twee sterren aftrekken.
Sonja, welke sterren wil jij aftrekken. Zouden ze het wel lekker vinden van zo’n kritisch wijf als jij?
Vieze mevrouw, onze Sonja is het voorzetsel “van” vergeten. Ze bedoelt dat ze twee sterren (zoals Willeke Alberti en Brigit Maasland) van Thom Egberts moet aftrekken.