Studio Speld/Shutterstock.com

EU komt met gezondere plasticsoep

‘Nu 7% minder plastic’

De EU heeft iets nieuws! Een gezondere plasticsoep! Dat is plasticsoep, maar dan nét even anders. Gezonder dus. Laat je verrassen door de oeroude smaak van plasticsoep, maar dan met 7% minder plastic! Wel zo gezond.

“We hebben gemerkt dat mensen genoeg hebben van de huidige plasticsoep”, legt een woordvoerder van de EU uit. “Met deze nieuwe en gezondere plasticsoep lossen we dat op, en blijft toch de authentieke smaak behouden. Win-win dus.”   

Op 3 juli ging nieuwe EU wetgeving met betrekking tot wegwerpplastic van kracht. Deze maatregelen – samen met alle overheidsmaatregelen en industrie voornemens die er wereldwijd al zijn – besparen maar 7% van de toevoer van plastic naar de oceaan. Dat is veel te weinig. Wacht niet op de overheid en de industrie maar maak nu het verschil voor de oceaan. Sign de Dopper Wave – en vraag de EU wegwerp waterflessen te verbannen!