Studio Speld/Shutterstock.com

CO2-uitstoot Aarde gecompenseerd met compensatie-planeet

‘Onze planeet heeft niet genoeg ruimte, dat moeten we ergens compenseren’

De CO2-uitstoot van bedrijven op aarde wordt vanaf volgend jaar gecompenseerd met een compensatie-planeet. Op onze aarde is er geen ruimte genoeg meer hiervoor waardoor er moet worden uitgeweken verder in het heelal. Vanaf 2022 moet de nieuwe planeet de gehele CO2-uitstoot van de oude aarde gaan compenseren. 

“Voor alleen de uitstoot van Shell is al een compensatiebos nodig ter grootte van Spanje, maar Spanje heeft laten weten dat er geen plek hiervoor is”, zegt een woordvoerder van het grote plan Bert Bokhoven. “Als we de compensatie-planeet vol bomen zetten, blijft er hier genoeg ruimte voor wegen en industrie. Dan kunnen we gewoon lekker doorgaan op de manier hoe we nu bezig zijn. Win-Winsituatie zou ik zeggen.”

De reserveringen voor plekken op de compensatie-planeet stromen binnen: “Zo zal een deel meteen gebruikt worden ter compensatie van de ruimtereis ernaartoe.”


Vervuilende bedrijven claimen met ‘Net Zero’ hun klimaatdoelen te behalen. In de praktijk is dit ‘Not Zero’. Boeren in het mondiale zuiden, voornamelijk vrouwen, zullen hun land verliezen, door onteigening, en daarmee zonder werk komen te zitten. Het is tijd voor actie. Meld je aan voor de Klimaatmars op 6 november en loop mee met ActionAid.