Studio Speld/Shutterstock.com

Eerstejaars bij corps moet eigen voortent nog verdienen

‘Na ontgroening krijg ik mijn luifel terug’

De 19-jarige Ben is begin dit schooljaar een studie in Groningen begonnen. Hij heeft zich daar meteen bij een corps aangesloten, hier moet hij alleen nog zijn eigen voortent verdienen door het voltooien van een ontgroening. “Iedere sjaars begint zonder voortent aan zijn studentenleven hier”, zegt Ben. De oude studententraditie is een beetje aangepast aan de huidige woningmarkt. “Het werd een beetje onrealistisch om ervan uit te gaan dat sjaars een kamer met een deur hebben, dus nu doen we het zo. Na een voltooide ontgroening van ons tentenkamp hier, krijg ik mijn eigen luifel terug.”

Toe aan een nieuwe woonruimte? Op kamer.nl vind je een groot aanbod studentenkamers, appartementen, studio’s en huurwoningen in alle grote steden in Nederland. Schrijf je nu gratis in en vind de woning die wel bij jou past.