Studio Speld/Shutterstock.com

Man stopt met werken en gaat pandjes verhuren om in sociale huurwoning te kunnen blijven wonen

‘Moet onder inkomensgrens blijven’

De 36-jarige Pieter uit Amsterdam moet alweer een nieuwe woning kopen. Hij woont namelijk in een sociale huurwoning, en dus mag hij niet boven de maximale inkomensgrens komen. Er zit voor Pieter niets anders op dan te stoppen met werken en zijn vastgoedportefeuille verder uit te breiden. 

“Het systeem werkt niet. Door de lage inkomensgrens moet ik nu leven op mijn vermogen”, zegt Pieter. Hij heeft van zijn ouders vier woningen overgenomen en zit inmiddels op de veertien. “Die constante spanning, dat je steeds huizen moet blijven bijkopen om je huur te kunnen betalen, dat moet eigenlijk niet kunnen. Ik red het wel hoor, de huur is gelukkig laag, maar ergens klopt het niet.”

Wil jij je tijdens je eerste baan inzetten voor mensen die écht een sociale huurwoning nodig hebben?  Ben je HBO/WO-afgestudeerd? En wil je in een toptraineeship werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan nu voor Talent in Huis, het nationale traineeship van de woningcorporatiesector!