Fysiotherapeut ziet enorme stijging van patiënten met swipe-pols

Fysiotherapeut Hubert van Geels ziet ze steeds vaker: patiënten met een swipe-pols. Een blessure die wordt veroorzaakt door teveel mensen te keuren op Tinder en andere platformen.

“Een swipe-pols is echt de nieuwe Nintendo-duim, wat de nieuwe tennisarm was, een soort golf-elleboog, alleen dan erger”, zegt Hubert. “De pols zit bij de meeste mensen zo vast dat ze amper meer kunnen aangeven of iemand aantrekkelijk is of niet. Soms schiet de arm door een stuiptrekking zelfs de verkeerde kant op. De gevolgen zijn dan amper te overzien.”

Van Geels had de afgelopen jaren al af en toe patiënten met een swipe-pols in z’n praktijk, maar de laatste tijd is het geëxplodeerd. “We krijgen nu ook ineens veel mensen op bezoek die de swipe-pols hebben opgelopen sinds de nieuwe hit van Daan Boom. Is er een nieuw dansje?”

Swipe jij binnenkort met een soepele move jouw MyWheels-auto open? Maak nu kans op een jaar lang gratis autorijden met MyWheels. Deel jouw move op Instagram, tag @mywheelsnl en gebruik de hashtag #deelmee.