Mensenplaag op de Veluwe

Veel overlast voor bosmuizen, zwijnen en steenmarters

De Veluwe wordt momenteel geteisterd door een mensenplaag. Vooral bosmuizen, zwijnen en steenmarters ervaren overlast.

“Het is elke juli en augustus weer hetzelfde”, verzucht bosmuis Wilfried (3). “Met hordes tegelijk komen ze hier naartoe, waarschijnlijk op zoek naar eten. Allemaal leuk, maar ze laten overal afval achter. En dan lijkt de soort onschuldig, met die pretoogjes en afritsbroeken, maar ze zijn gewoon hartstikke gevaarlijk.”

Zwijn Gijs (6) vult aan: “Zelf weet ik inmiddels dat ik geen eten moet aanraken waar mensen aan hebben gezeten, maar m’n jongen zijn daar nog kinderlijk naïef in. Je moet echt oppassen.”

De steenmarters hebben een mensenplaag-dienst gebeld.

Een rijke natuur is in ieders belang. ASN Bank is de eerste bank ter wereld die in 2030 een netto positief effect op de biodiversiteit nastreeft. Kies voor de bank die investeert in een rijke natuur. Want bankieren bij ASN Bank is een van de meest simpele duurzame keuzes die je kunt maken. Zo maakt geld gelukkig.