Tour de France renners gaan thuiswerken: ‘Veel veiliger’

Veel Tour de France-renners gaan vanaf morgen thuiswerken. Ze oordelen dat verder koersen op de weg te gevaarlijk is.

“Thuis heb je toch een stuk minder kans op valpartijen, en plassen is ook een stuk eenvoudiger”, zegt een van de favorieten voor het bergklassement. “Bovendien zit je eerder aan het eten. Je stapt de fiets af en kunt meteen aan tafel. M’n collega’s moeten dan nog helemaal de Col du Portet af richting het hotel. Die tijd gebruik ik om te herstellen.”

Een andere renner wil 50/50 gaan doen. “Als het regent of heel hard waait blijf ik thuis. Maar de laatste etappe naar Parijs wil ik wel gewoon rijden. Dan is het feest en drinkt iedereen champagne. Daar moet je bij zijn in plaats van op de hometrainer te zitten met een thuispakket. De Tour wacht op niemand.”

Probeer jij ook onnodige risico’s te vermijden? Hoeft niet! Bij Just ben je super goed verzekerd na ieder ongeluk, groot of klein. Ga voor een goede verzekering zonder onnodig dure pakketten naar Just. Bij Just is je zorgverzekering nét even anders.