Visma verlegt focus van software naar sponsoren wielerploeg

‘Daar kent iedereen ons van’

Het van oorsprong Noorse softwarebedrijf Visma verzorgt cloudoplossingen voor bedrijven, maar is door de sponsoring van wielerploeg Jumbo-Visma vooral daarvan bekend. De CEO van het bedrijf heeft daarom besloten de focus van het bedrijf te verleggen. “Voortaan richten wij ons minder op software en werken we toe naar het fulltime sponsoren van wielerploegen.” 

“In plaats van cloudsoftware gaan we fulltime nadenken over hoe we de ploeg het beste kunnen sponsoren. Onze software ingenieurs gaan fulltime aan de team-website werken, de back-enders gaan nadenken over wat het mooiste logo is om op de kleding van de wielrenners te zetten. En HR gaat nadenken of we onze naam beter voor of na Jumbo kunnen zetten.”

Veel leden van het personeel van Visma geven aan blij te zijn met deze focusverlegging. Networking engineer Bor Boelens geeft aan blij te zijn zijn carrière een ‘andere kant op te bewegen’. “Ik zit nu de hele tijd dingen in Python te programmeren, maar kijk ernaar uit om na te denken of we misschien nieuwe bidons voor de ploeg kunnen kopen.”

Visma is trotse sponsor van Team Jumbo-Visma. Weinig mensen weten dat Visma de nummer 1 van Nederland is in oplossingen voor cloudsoftware. Zo helpen we niet alleen de wielerploeg vooruit, maar ook iedere dag één miljoen Nederlanders. laten ze niet alleen de wielerploeg, maar negentig procent van alle Nederlanders beter presteren. Lees hier hoe ook jij vooruit kuntmaximaal presteert met Visma-cloudsoftware. Visma – Make progress happen.