EU ziet effecten van verbod: ‘Er liggen in ieder geval geen rietjes meer tussen’

Dankzij de nieuwe wetgeving van de EU gaat het klassieke beeld van stranden bezaaid met plastic wegwerpflessen, tassen, sigarettenfilters en rietjes eindelijk veranderen. Omdat rietjes verboden worden gaat het straks alleen nog maar om plastic wegwerpflessen, tassen en sigarettenfilters.

‘’Het heeft jaren aan overleg en beleidsprocedures gekost, maar dan heb je ook wat’’, aldus een woordvoerder. Hij kijkt trots om zich heen op het met plastic bezaaide strand. “Zie je al die plastic frisdrankbekers daar op het water drijven? Geen rietje in te vinden! Zo makkelijk gaat dat dus.”

Op 3 juli gaat nieuwe EU wetgeving van kracht. Deze maatregelen – samen met alle overheidsmaatregelen en industrie voornemens die er wereldwijd al zijn – besparen maar 7% van de toevoer van plastic naar de oceaan. Dat is veel te weinig. Wacht niet op de overheid en de industrie maar maak nu het verschil voor de oceaan. Sign de Dopper Wave – en vraag de EU wegwerp waterflessen te verbannen!