Man wijst vogel terecht: ‘Vliegen is slecht voor het milieu hè’

De 32-jarige Bart heeft vandaag een aalscholver in de achtertuin gewezen op zijn gedrag. “Vliegen is hartstikke slecht voor het milieu. Doe ik zelf ook wel één keer per jaar, maar wat jij doet is volgens mij buiten alle proporties.”

“Iedereen weet dat vliegen het slechtste is wat je kunt doen voor je ecologische voetafdruk”, maakt Bart de vogel nog maar eens duidelijk. “Ik snap dat het lekker is om een keertje in de winter de zon op te zoeken, maar moet dat serieus ieder jaar? Ga volgende keer lekker lopen! Of pak desnoods de trein.”


Als het gaat over het maken van duurzame keuzes, willen we elkaar nog wel eens de maat nemen over wat ‘goed’ en ‘fout’ is. Maar helpt ons dat echt vooruit? Elke duurzame stap is waardevol. Dus kies voor de bank die investeert in een rijke natuur en stap over naar ASN Bank. Zo maakt geld gelukkig.