Man keek één keer Nieuwsuur en zit nu vol in de feiten-fuik

De drie kameraden Jorn, Lucas en Raymond maken zich ernstig zorgen om hun vriend Elmar. Die heeft namelijk een keer per ongeluk naar Nieuwsuur gekeken op YouTube en sindsdien zit hij volledig in de feiten-fuik. “Hij kijkt alleen nog maar video’s van Buitenhof en Zembla.”

“Het is zo vernuftig hoe je die fuik wordt ingezogen”, zegt Jorn. “Het begint met een informatief filmpje van Nieuwsuur over Elon Musk, maar voor je het weet krijg je alleen nog maar afleveringen van RTL Z aanbevolen. We krijgen onze vriend Elmar er niet meer uit.”

Ook Lucas maakt zich zorgen. “Er is bijna geen normaal gesprek met Elmar te voeren. Bij elk onderwerp begint hij weer over zijn idool Mariëlle Tweebeeke of oreert hij over 5G-netwerken en hoe die een revolutie in de automatisering teweeg gaan brengen. Heel vermoeiend.”

Raymond heeft het al een tijdje opgegeven. “Als Elmar begint weer eens begint over het interview van Pieter Jan Hagens met Herman Tjeenk Willink dan knik ik beleefd en zeg ik dat ie helemaal gelijk heeft. Wat moet je anders? Het is toch je vriend.”

Laat je algoritme niet alles beslissen. Bepaal zelf wat je liket, streamt en kijkt. Net zoals je bij
Tele2 zelf bepaalt of je 5G aan zet. #bepaalhethelemaal