Studentenhuis heeft heel biodivers gootsteenputje

‘Tomaat, spinazie, zalm, je vindt hier alles wat de natuur te bieden heeft’

Denk je dat de grote stad niet biodivers is? Neem dan eens kijkje in de keuken van de drie studenten Janno, Freek en Aïsha. Hun gootsteenputje laat op een prachtige manier zijn wat de natuur allemaal te bieden heeft.

“Tomaat, spinazie, zalm, havermout, cocktailprikkers, het bevindt zich hier allemaal op één vierkante centimeter”, zegt huisoudste Freek trots. “We hebben daarmee de grootste biodiversiteit ter wereld.” 

Aïsha vult aan: “Er is in onze gootsteen een heel nieuw ecosysteem ontstaan van flora en fruitvliegjes. En alles leeft in perfecte harmonie met elkaar, behalve dan Janno, die vindt dat we eens een keer onze troep moeten opruimen. Hij is duidelijk geen liefhebber van een rijke natuur.”


Een rijke natuur is in ieders belang. ASN Bank is de eerste bank ter wereld die in 2030 een netto positief effect op de biodiversiteit nastreeft. Kies voor de bank die investeert in een rijke natuur. Want bankieren bij ASN Bank is een van de meest simpele duurzame keuzes die je kunt maken. Zo maakt geld gelukkig.