Shell onverschillig over uitspraak rechter: ‘Wisten 50 jaar geleden al dat we zouden verliezen’

Vandaag heeft de rechter besloten dat Shell onvoldoende verantwoordelijkheid neemt voor zijn vervuilende rol in de klimaatcrisis. Shell reageert echter onverschillig op de uitspraak: “We wisten al in de jaren ‘60 dat we een rechtszaak over het klimaat gegarandeerd zouden verliezen.”

“Hier schrikken wij niet van, hoor”, zegt Shell-baas Ben van Beurden. “Bekijk onze oude educatiefilmpjes en zie: wij weten al vijftig jaar dat onze brandstoffen rampzalig zijn voor het klimaat, en dat we niet van plan zijn daar iets aan te veranderen. Totaal geen verrassing voor ons dus.”

Op 26 mei won Milieudefensie hun rechtszaak tegen Shell. Shell moet van de rechter verduurzamen. Sluit je aan bij Milieudefensie en zorg ervoor dat grote vervuilers gedwongen worden te vergroenen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.