Op vakantie in Twente: wat doe je als je de dokter niet kunt verstaan?

Het is een bekend horrorscenario: je bent op vakantie in Twente en moet opeens naar de dokter. Wat doe je als je geen woord van elkaar kunt verstaan?

Je voelt je al een paar dagen duizelig, maar precies nu ben je op vakantie in Twente. Zodra je bij de dokter aankomt vraagt hij je of je ‘sloerig in ‘ n rakkert’ bent. Wat is dit voor nare grap? Wat moet je doen? 

“Communiceer in gebaren”, zegt Hugo Wantenburg, een Nederlandse diplomaat in Hengelo. “En leer van tevoren altijd een aantal zinnetjes uit je hoofd, zoals ‘k heb ‘t slim te pakk’n’, ‘daankoewal’ en heel belangrijk: ‘nuut de knetterbiele, nuut de knetterbiele!’. Dat waarderen ze heel erg. Voor hen is het ook lastig natuurlijk.”

Wil jij het gemak van écht doktersadvies op vakantie? Bij Just – de #1 in zorgapps – stel je je gezondheidsvraag makkelijk online via App de Dokter. Waar en wanneer jij wilt. Bij Just is je zorgverzekering nét even anders.