Shutterstock.com / Cveja

Janneke scheidt haar afval: glas in glasbak, papier in de papierbak, peuken in de tuin van de onderbuurvrouw

De 23-jarige Janneke vindt het belangrijk om al haar afval te scheiden. Ze gooit daarom glas in de glasbak, papier in de papierbak en sigarettenpeuken in de tuin van de onderbuurvrouw.

“Je moet al die verschillende soorten afval niet bij elkaar gooien”, zegt Janneke terwijl ze uit het raam hangt en een sigaret rookt. “Dat is niet goed voor het milieu.” Ze drukt haar peuk uit op het raamkozijn en schiet ‘m tussen haar duim en wijsvinger naar buiten. “En het is ook de moeite niet toch?”

Je kunt sigarettenfilters bijna niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Maar de schade die een sigarettenfilter aan het milieu toebrengt is ongekend. Denk hierbij aan de vogels en vissen die denken dat het voedsel is. Laten we met zijn alle de straten, natuur en de wateren vrij houden van sigarettenfilters. Met een zakasbak van Peukenzee heb je altijd een asbak bij de hand.