Kabinet maakt zich zorgen: 250.000 kinderen leven in armoede, waarom geven veel ouders zo weinig zakgeld?

Het kabinet maakt zich grote zorgen over het feit dat er in Nederlands 250.000 kinderen in armoede leven. Verschillende ministers vragen zich af waarom veel ouders zo weinig zakgeld geven aan hun kinderen.

“We kunnen de ouders er wel op aanspreken, maar meer kunnen we niet doen”, legt Mark Rutte uit. “Er zitten grenzen aan wat we kunnen betekenen als politiek. Ouders hebben zelf ook verantwoordelijkheid.”

Het kabinet komt daarom met een app waarin het ouders tips geeft over het geven van zakgeld.

1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Hier moeten we iets aan doen. We moeten het er in ieder geval samen over hebben. Ga naar https://campagne.sire.nl/ voor meer informatie en ontdek wat jij kunt doen.