Vanavond: de traditionele lijsttrekkers-bonte avond

Het is vanavond tijd voor het belangrijkste moment in de verkiezingsstrijd: de traditionele bonte avond met alle lijsttrekkers. 

Voor het evenement is dit jaar partyzaal De Gemert in Heerhugowaard afgehuurd. Vanaf 9.00 uur vanmorgen zijn assistenten bezig met het opbouwen van een podium en het ophangen van versiering als slingers, ballonnen en een paarse opblaaskrokodil.

Het spits wordt om 19.00 uur afgebeten door Wopke Hoekstra van het CDA. Hij gaat Anyone of us (stupid mistake) van Gareth Gates playbacken. Daarna krijgt Mark Rutte de microfoon voor de 90’s-hit Follow the Leader van The Soca Boys en zingt Farid Azarkan In ‘t kleine café aan de haven van Pierre Kartner.

Na de is het de beurt aan Esther Ouwehand van Partij de voor de Dieren. Ze zal zwevende kiezers aan zich proberen te binden met een zelfbedacht dansje op Pony van Ginuwine. Het slotakkoord is voor Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Hij zal proberen de kiezer proberen te overtuigen met a capella-versie van Edith Piafs Non Non je ne regrette rien in ten gehore brengen.

Benieuwd met welke lijsttrekker jij een muzikale match hebt? Doe de Muzikale Kieswijzer van Qmusic en kom erachter!