Melkweg verandert naam in Melckweg

Op last van de zuivelindustrie heeft Het Melkwegstelsel een nieuwe naam gekregen: de Melckweg. De naamsverandering is volgens de melkindustrie nodig omdat er niet echt koeienmelk in de Melkweg zit.

De naamswijziging voor het galactische stelsel met tussen de 200 en 400 miljard sterren gaat waarschijnlijk flink wat geld kosten. Toch is de aanpassing voor de melkindustrie belangrijk. “De Melkweg komt niet echt uit koeien.”

Volgens een anonieme lobbyist is de naamsverandering net op tijd doorgevoerd: “We hebben ternauwernood weten te voorkomen dat mensen in hun verwarring de melkweg gaan opdrinken. We hebben dus eigenlijk alles en iedereen gered.”

Al van amendement 171 gehoord? Het is een wetsvoorstel van de melkindustrie dat het gebruik van zuivel-gerelateerde woorden, beelden en verpakkingen wil verbieden voor plantaardig voedsel. Gestoord toch? Teken hier de petitie van Oatly aan de Raad van Ministers om aan te tonen dat wij begrijpen dat plantaardige melk geen koeienmelk is.