Nu Erwin is gestopt met peuken op de grond gooien snapt hij niet dat mensen dat nog doen

Erwin is bijna een half jaar geleden gestopt met het op de grond gooien van zijn peuken. De eerste maanden waren heel moeilijk, geeft Erwin toe. Zeker als hij had gedronken moest hij echt zijn best doen om na zijn laatste hijsje zijn peuk niet gewoon op straat te keilen. Maar nu hij eenmaal van die verslaving af is kan hij zich niet voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die hun opgerookte sigaretten overal dumpen.

“Dan zie ik mensen nog voor het ontbijt een peuk op de grond gooien en dan denk ik echt: gatver”, zegt Erwin. “Ik ben toch wel echt blij dat ik dat niet meer doe. Het is ook niet echt gedrag dat past bij iemand van 22.”

Je kunt sigarettenfilters bijna niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Maar de schade die een sigarettenfilter aan het milieu toebrengt is ongekend. Denk hierbij aan de vogels en vissen die denken dat het voedsel is. Laten we met zijn alle de straten, natuur en de wateren vrij houden van sigarettenfilters. Met een zakasbak van Peukenzee heb je altijd een asbak bij de hand.