Man zou meer boeken willen lezen, maar ja

Daan uit Haarlem wil meer boeken lezen. “God, ik wil eigenlijk meer boeken lezen”, verzucht hij. “Maar ja, he”, voegt hij eraan toe. “Hoe doe je dat?” Zijn huisgenoten knikt meelevend.

“Vroeger was ik een enorme lezer”, zegt hij. Dan, opeens fel: “Ik verslond boeken!”

– “Ik ook”, murmelt zijn huisgenoot naast hem. Afwezig glijdt Daans blik over de op kleur weggezette boeken op de plank. “Prachtig man, die boeken”, zegt Daan. “Ik zou echt meer moeten lezen. Alleen geen flauw idee hoe ik dat vandaag de dag nog zou moeten aanpakken”, zegt hij met een blik van verbeten berusting.

Wil jij dit jaar ook meer boeken lezen? En wil je dat je favoriete boekwinkel na de lockdown nog bestaat? De boekhandels zijn door corona tijdelijk gesloten. Steun nu dus je favoriete boekhandel en bestel vandaag via hun website nog Nederland: het boek.