Rus zonder open haard zet gezellige webcam aan van bosbrand in Australië

Om het kerstdiner bij hem thuis een stukje sfeervoller te maken, zet de 32-jarige Pjotr op zijn tv een livestream aan van een brandend bosgebied in Australië. Het bosbrandseizoen in Rusland is inmiddels voorbij maar in Australië begint het deze tijd van het jaar weer te vlammen. Door zijn muziekinstallatie hoor je het knusse geluid van knapperende oerbossen.

“Ik heb zelf geen open haard, dus dan is dit wel een oplossing”, zegt Pjotr. “Die open haard-video’s op YouTube herhalen zich steeds, maar zo’n webcam-livestream vanuit Australië gaat gewoon door. Je ziet iedere keer weer wat nieuws. Maar het maakt alles natuurlijk vooral heel gezellig.” 

Wereldwijd staan de bossen in brand, het is een mondiaal probleem. De Russische branden hebben ook gevolgen hier in Nederland. Samen met heldhaftige vrijwilligers beschermt Greenpeace de natuur in Rusland. Dit hoopvolle project werd de afgelopen 3 jaar mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Meer weten over bosbescherming? Lees het hier