Rusland laat 20.000 koala’s los in bossen om aandacht te vragen voor bosbranden

Rusland heeft 20.000 koala’s losgelaten in de Russische bossen. De overheid probeert op die manier wereldwijde aandacht te genereren voor alle bosbranden die elk jaar ontstaan.

“Het gaat toch allemaal een beetje aan de mensen voorbij”, zegt een woordvoerder van de regering. “Dat terwijl er jaarlijks 10-12 miljoen hectare bos afbrandt. Door koala’s los te laten, krijgen onze bosbranden aandacht die ze verdienen. Daar zijn we zeker van.”

Wereldwijd staan de bossen in brand, het is een mondiaal probleem. De Russische branden hebben ook gevolgen hier in Nederland. Samen met heldhaftige vrijwilligers beschermt Greenpeace de natuur in Rusland. Dit hoopvolle project werd de afgelopen 3 jaar mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Lees hier meer over bosbescherming.