The Great Travel Hack van Shell gaat dit jaar naar Nigeria

Fanatieke reizigers opgelet! Shell heeft de route bekendgemaakt van zijn duurzame Great Travel Hack. Dit jaar zal de reis beginnen in de steenkolenmijn in Valkenburg en eindigen bij een boorplatform in de Nigerdelta.

Anders dan vorig jaar mogen de deelnemers dit jaar ook gebruik maken van vervuilende Jeeps die op benzine rijden. “Natuurlijk mag je er ook heen met een elektrische auto, of op een fiets, maar de kans is dan wel groot dat je helemaal vast komt te zitten in de met olie besmeurde straten van steden als Imo en Anambra”, legt een woordvoerder van Shell uit. “En bij Shell zeggen we altijd: veiligheid voor alles.”

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf stoot 2x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar. Shell betaalde miljoenen per jaar aan lobbyclubs die de klimaatcrisis ontkennen. We moeten nu in actie komen. Doneer hier voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell om te voorkomen dat de aarde meer dan 1,5 graad opwarmt.