Shell ontdekt nieuw verdienmodel in Nigeria: schoonmaken van olielekken

Shell kondigt aan een nieuw verdienmodel te hebben gevonden in Nigeria. Vanaf dit jaar zullen ze zichzelf omdopen tot schoonmaakbedrijf van olielekken. “Er is genoeg werk en je bent niet afhankelijk van een andere partij.”

“We waren al jaren toe aan vernieuwing”, zegt woordvoerder Jos van der Putten. “Nu we een manier hebben gevonden om meer winst te maken met het schoonmaken van olielekken, voelt dit voor ons de juiste keuze.”

Daarnaast lijkt het volgens Van der Putten voorlopig nog hard nodig: “De olievervuiling lijkt onuitputtelijk te zijn in de Nigerdelta. Hier zijn onze schoonmaakteams nog zeker 30 jaar zoet mee.”

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf stoot 2x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar. Shell betaalde miljoenen per jaar aan lobbyclubs die de klimaatcrisis ontkennen. We moeten nu in actie komen. Doneer hier voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell om te voorkomen dat de aarde meer dan 1,5 graad opwarmt.