Shell deelt goed nieuws: ‘Olie nog lang niet op, verdwijnen Noordpool onthult nieuwe voorraad’

Een tijdje leek het erop dat er zo veel olie wordt gewonnen door partijen als Shell dat we de voorraad binnen no-time opmaken. Gelukkig komt Shell nu met goed nieuws. “Zo erg is het gelukkig niet. Door het verdwijnen van de Noordpool komt er namelijk ontzettend veel nieuwe voorraad bij. We doen er alles aan om bij die nieuwe olievoorraad kunnen komen, voordat de rest op is.”

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf stoot 2x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar. Shell betaalde miljoenen per jaar aan lobbyclubs die de klimaatcrisis ontkennen. We moeten nu in actie komen. Doneer hier voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell om te voorkomen dat de aarde meer dan 1,5 graad opwarmt.