Shell baalt van enorm informatielek over schandalen in Nigeria

Shell baalt enorm van de enorme informatielek over schandalen in Nigeria. De gevolgen van het informatielek over de Niger Delta zijn enorm voor het bedrijf.

“Dit had niet moeten gebeuren”, stelt Shell in een verklaring. “Wij zorgen er altijd goed voor dat er geen letter informatie van grote mensenrechtenschennis wordt gelekt. Wij beloven de onderzoeken naar de vervuiling van water, land en lucht als gevolg van olielekkages snel en zorgvuldig weg te werken.”

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf stoot 2x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar. Shell betaalde miljoenen per jaar aan lobbyclubs die de klimaatcrisis ontkennen. We moeten nu in actie komen. Doneer hier voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell om te voorkomen dat de aarde meer dan 1,5 graad opwarmt.