Shell-topman zet zich in voor een betere toekomst voor alleen zijn eigen kleinkinderen

De topman van Shell maakt zich hard voor een betere toekomst voor alleen zijn eigen kleinkinderen. “Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om mijn kinderen op een wereld te zetten zonder miljarden euro’s en privileges.”

“Alles wat ik doe, doe ik voor die kids”, zegt de topman. “Ik knok keihard voor hun plekje in de klimaatbunker, ik zorg ervoor dat zij de ondergang van de aarde wél zullen overleven. Ik zou die milieuliefhebbers willen horen over wat zij eigenlijk voor hún kleinkinderen doen. Schandelijk, als je erover nadenkt.”

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf stoot 2x zoveel CO2 uit als heel Nederland bij elkaar. Shell betaalde miljoenen per jaar aan lobbyclubs die de klimaatcrisis ontkennen. We moeten nu in actie komen. Doneer hier voor de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell om te voorkomen dat de aarde meer dan 1,5 graad opwarmt.