Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verandert naam in Ministerie van Klimaat en Economische Zaken

‘We zetten het klimaat voorop’

Eindelijk zet het kabinet het klimaat voorop. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verandert haar naam in het Ministerie van Klimaat en Economische Zaken. De naamsverandering gaat 8 miljard euro kosten.

“We willen naast de miljarden euro’s die we aan vervuilende bedrijven geven ook in iets milieuvriendelijkers investeren”, legt minister Wiebes uit. “Daarom stellen we 8 miljard beschikbaar om te verduurzamen, en gaat al dat geld naar de naamswijziging voor het ministerie. Nieuwe bordjes, nieuwe visitekaartjes, misschien een nieuw logo? Taal is heel belangrijk, begrijp je? Zo gaan wij klimaatverandering tegen.”

De overheid steekt ieder jaar 8 miljard euro van ons belastinggeld in vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een duurzame en eerlijke oplossing voor iedereen. 

Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek om ons belastinggeld slim te besteden.