Saskia’s beloning voor het onthouden van elke verjaardag is dat iedereen die van haar altijd vergeet

De 32-jarige HR-medewerker Saskia is een echte teamplayer. Ze zet altijd de lunch klaar, vraagt vijf keer per dag of mensen koffie willen hebben én zorgt ervoor dat er altijd slingers hangen als er iemand jarig is. Als dank voor haar tomeloze inzet vergeet de rest van het kantoor consequent de verjaardag van Saskia.

“Wij zijn een heel hecht team”, zegt manager Huub trots. “Als er iemand jarig is, hangen er altijd slingers, die door Saskia zijn opgehangen. Ze komt er altijd wat vroeger voor naar kantoor. Of ze blijft iets langer hangen. Wat een tijger.”

Wanneer Saskia zelf jarig is weet Huub niet. “Dat weet ze zelf gelukkig”, lacht Huub. “Althans: dat neem ik aan. Als je kunt onthouden wanneer mijn drie kinderen jarig zijn en wat mijn trouwdag is, kun je toch ook wel je eigen verjaardag herinneren?”

Volgens Saskia is haar verjaardag eigenlijk heel makkelijk te onthouden voor de rest van het kantoor. “Dat is de enige dag in het jaar dat er geen slingers hangen.”


De impact van aandacht geven en waardering tonen is groter dan je denkt. Zelf iets kleins zoals het geven van een kaartje kan een grote impact hebben. Meer weten en tips om hier concreet mee aan de slag te gaan? Ga naar YoungCapital.