Denise zit al sinds 2012 vast in escape room

De 36-jarige Denise ging in 2012 met collega’s naar een escape room. Sindsdien zit ze vast.

Op beveiligingscamera’s is al acht jaar lang te zien hoe Denise een raadsel rondom een schatkist probeert op te lossen. “Dit moet het zijn”, hoor je haar af en toe zeggen. Vervolgens draait ze aan een slotje en gebeurt er niks. Dan schreeuwt ze, en begint het hele riedeltje opnieuw.

In de avonduren doet Denise zich tegoed aan gevallen kruimels, chippies en lenzenvloeistof die andere deelnemers hebben laten vallen. “Het is bewonderenswaardig hoe lang ze het volhoudt”, vindt de manager van de escaperoom. “En zolang ze niet in levensgevaar is, grijpen we niet in. We hebben wel nog haar telefoon onder de deur door geschoven, maar zelfs daarmee komt ze er niet uit. Ze wil het klusje waarschijnlijk op eigen krachten klaren. We vragen andere deelnemers daarom ook expliciet om haar niet te helpen.”

De collega’s van Denise waren allemaal binnen anderhalf uur uit de escaperoom, zo ook 33-jarige Imke. “Als je slimme keuzes maakt ben je er zo uit, en hou je tijd over om promotie te maken. Zo zit ik inmiddels op de positie van Denise. Koppie koppie.”


Benieuwd of het Donna wél lukt om uit de escape room van Mobiel.nl te ontsnappen? Bekijk hier de hele video. Wie slim kiest, kiest Mobiel.nl.