Wiebes investeert miljarden in ‘veelbelovende’ olie-industrie

‘Dat “olie” gaat heel groot worden’

Minister Wiebes investeert miljarden euro’s in de fossiele industrie. Volgens de minister moeten we dat ‘oliewereldje’ goed in de gaten houden. “Geloof mij maar, daar moet je nu in investeren. Die olie-industrie zou nog eens een hele grote kunnen worden.”

Enthousiast vertelt Wiebes aan zijn collega’s over zijn nieuwe vondst. “Zoek thuis maar op: ‘fossiele industrie’”, zegt Wiebes. “Dat ‘olie’ gaat alles op z’n kop zetten, sommigen worden er helemaal zenuwachtig van. Revolutionair is het, onwijs innovatief. Let op mijn woorden: over tien jaar herken je de wereld gewoon niet meer terug.”

De overheid steekt ieder jaar 8 miljard euro van ons belastinggeld in vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een duurzame en eerlijke oplossing voor iedereen. 

Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek om ons belastinggeld slim te besteden.