Klimaatdag: vandaag vieren we alle niet nagekomen beloftes van klimaattoppen

We hebben er met zijn allen lang naar uitgekeken, maar nu is het bijna zo ver: op 12 oktober a.s. is het klimaatdag. Op deze bijzondere dag vieren we samen met de overheid alle niet nagekomen afspraken die we hebben gemaakt over het aanpakken van klimaatverandering. 

De dag wordt feestelijk geopend door Shell-directeur Marjan van Loon. “Het niet nakomen van beloftes kan soms best moeilijk zijn”, zegt Van Loon in haar openingsspeech. “Heel veel respect daarom voor de Nederlandse overheid dat ze toch doorzetten, ondanks de teleurstelling vanuit de burgers.” 

In het midden van de afgehuurde ruimte staat een grote gele kraan met daarop het logo van Shell. Van Loon draait voor het fotomoment de kraan verder open. “Op verbroken beloftes!”

De overheid steekt ieder jaar 8 miljard euro van ons belastinggeld in vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een duurzame en eerlijke oplossing voor iedereen. 

Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek om ons belastinggeld slim te besteden.