Kabinet slaat met vuist op tafel en eist dat Shell een paar duurzame ideeën op een viltje schrijft

De fossiele sector is verouderd en moet dringend verduurzamen, vindt het kabinet. Daarom zal Shell verplicht zelf moeten bepalen welke maatregelen het wel of niet wil nemen. “Jullie weten zelf het beste hoe veel serieuze moeite jullie daar in willen steken.”

Volgens premier Rutte ligt de tijd dat we duurzaamheid nog als hobby beschouwden nu echt achter ons. “De overheid moet nu gewoon met de vuist op tafel slaan en tegen Shell zeggen: schrijf maar ‘ns wat ideeën op een bierviltje . Gaat dat lukken? In ieder geval voor 2030, het liefst. De bal ligt bij jullie.”

De overheid steekt ieder jaar 8 miljard euro van ons belastinggeld in vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een duurzame en eerlijke oplossing voor iedereen. Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek om ons belastinggeld slim te besteden.