Amateurwielrenner draagt hoge sokken zodat ie onderkant van benen niet hoeft te scheren

De 25-jarige Zihni doet er alles aan om zo professioneel mogelijk over te komen als hij op zijn wielrenfiets zit, maar dat betekent ook dat hij zijn benen moet scheren. Omdat hij daar niet altijd zin in heeft, heeft hij professionele hoge fietssokken, zodat hij zijn onderbenen niet hoeft te scheren.

“Kijk, wielrennen gaat om details”, vertelt Zihni. “Honderdsten van seconden. Grammetjes en millimeters. Als je nu de tv aanzet en je goed kijkt naar die jongens die de Tour rijden, dan zie je dat: alles van carbon, zo licht mogelijk, geen overbodige bidons en goed gesoigneerd. Als je een beetje professioneel over wil komen, dan regel je dat gewoon. Alleen ik heb dus wel een tyfushekel aan scheren.”

Het was voor Zihni dan ook een uitkomst dat hij tegenwoordig alle profrenners met hoge sokken ziet fietsen. “Ik doe dit eigenlijk al jaren zo, met die hoge sokken. Maar dat blijkt nu ook nog eens aerodynamisch te zijn en tegenwoordig ben je helemaal het mannetje als je deze dingen draagt. Eigenlijk was ik dus al professioneler dan al die jongens in het peloton dat waren. Mensen kijken me nu echt jaloers na als ik met deze baby’s voorbij kom sjezen”, vertelt hij trots terwijl hij op zijn sokken wijst. “En ik doe ook nog eens veel langer met mijn ladyshave.”

Wil je het echt professioneel aanpakken? Met de aerodynamische hoge fietssokken van Sockeloen laat jij zien dat jij het niveau van amateurfietser ontstegen bent. Bestel ze nu in de webshop van Sockeloen.