Dag voor tentamen beste moment om een kast in elkaar te zetten

De dag voordat je een belangrijke deadline hebt is het beste moment om een kast in elkaar te zetten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht.

“Als je nog maar een paar uur hebt om 4000 woorden over de Germaanse rechtspraak in de vroege Middeleeuwen te schrijven, ben je het meest productief in het bouwen van een kast”, stelt onderzoeker Jasmijn Vis. “Als je echt móét studeren, dan is het een heel natuurlijke reactie om om je heen te kijken en te denken: ik kan ook even naar IKEA en een nieuwe kast kopen en in elkaar zetten. Die motivatie krijg je op geen enkel ander moment.”

Een studentenkamer moet een kamer zijn waarin alles kan: slapen, blokken, relaxen en eten. Welke spullen heb je nodig? IKEA helpt je op weg.