Regering verhoogt btw op groente en fruit om KLM te redden

‘Zo kunnen we het KLM-reddingsplan dekken’

De btw op alle groente en fruit wordt vanaf morgen verhoogd naar 30 procent. Dat heeft premier Rutte zojuist bekendgemaakt. De btw-verhoging is volgens hem noodzakelijk om de kosten van het KLM-reddingsplan te dekken.

“Het kost ontzettend veel geld om KLM in de lucht te houden en ervoor te zorgen dat het bedrijf niet failliet gaat. Die centjes moeten natuurlijk ergens vandaan komen. Wij hebben besloten dat die kosten op de schouders van groente en fruit gaan rusten.”

Om te voorkomen dat de verhoogde btw niet goed wordt ontvangen door de samenleving, zal het voortaan over de term ‘accijnzen’ gaan bij groente en fruit. “Als je een euro per jaar meer accijns heft over een broccoli, hoor je er niemand over.”

De overheid steekt ieder jaar 8 miljard euro van ons belastinggeld in vervuilende bedrijven. Het is tijd voor een duurzame en eerlijke oplossing voor iedereen. Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek om ons belastinggeld slim te besteden.