Leuke keukenspullen om kwijt te raken in je gezamenlijke studentenkeuken

Heb je bijna geen keukenspullen meer, omdat alles is ingenomen door je huisgenoten? Wij helpen je om nieuwe inspiratie op te doen. Dit zijn de leukste keukenspullen om kwijt te raken in je gezamenlijke keuken.

Bestek-afdruipbakje dat ook voor bloempotje doorkan
Het was zeker een goed idee om een handig afdruipbakje te kopen voor jullie bestek. Ware het niet dat ie ook doorkan voor een bloempot. Nu er zo te zien door iemand een basilicumplantje in is gezet, zit er niets anders op dan al het bestek weer af te drogen.

LACK-tafeltje
Een superhandig item dat jij hebt meegenomen om als bijzettafeltje te gebruiken in jullie keuken waar nooit genoeg ruimte is op het aanrecht, maar helaas doet ie ook goed dienst als rommeltafeltje in de kamer van je huisgenoot. Dit belandt dus gegarandeerd na een paar dagen onder de spullen van iemand anders en komt daar nooit meer onderuit tot ze weer gaat verhuizen. En dan neemt ze hem mee.

Spiksplinternieuwe vershoudbakjes
Koop een lekker uitgebreide set met veel vershoudbakjes in verschillende formaten, want in een keer veel koken bespaart veel tijd én geld. Dat moeten je huisgenoten ook hebben gedacht, want heel af en toe vind je van je 20-delige set nog een permanent roodbruin geworden bakje terug, ergens achterin op het koelkastplankje van een huisgenoot. De inhoud kan inmiddels bij het chemisch afval.

EXPEDIT-kast
Op het eerste gezicht geen keukenitem, maar dit ding is zo multifunctioneel dat ie ook daar zeker van pas komt. Bijvoorbeeld om de kruidenpotjes in te zetten. Maar aangezien deze kast niet meer verkocht wordt én mateloos populair is, denkt je huisgenoot daar anders over. Dit is de perfecte roomdivider voor zijn kamer!


In een studentenhuis wonen is al een ervaring op zich, laat staan het zelf koken, wassen en boodschappen doen. Welke spullen heb je nodig? IKEA helpt je op weg.