Fietsen mag niet ontspannend zijn, vindt man zonder elektrische fiets

‘Het moet een helletocht zijn’

De 44-jarige Josef ergert zich groen en geel aan alle elektrische fietsen op de weg. Volgens hem gaat zo de essentie van fietsen verloren: pijn lijden en afzien.

“Fietsen mag onder geen beding ontspannend zijn”, foetert Josef. “Ook niet als je op weg bent naar werk. Je moet jezelf in het zweet werken om vooruit te komen. Elke meter moet een helletocht op zich zijn. Alleen dan doe je de naam fietsen eer aan.” 

Josef ergert zich dan ook mateloos aan collega’s die na aankomst op het werk niet nog een uur lang doorzweten. “Daar zie je dan niets aan af. Die zitten dan gewoon doodleuk de hele dag met een schoon en fris shirt tegenover me. Ja sorry maar dan denk ik echt: dan kun je net zo goed thuisblijven.”

QWIC heeft voor iedereen een geschikte e-bike. QWIC ontwikkelt sportieve en comfortabele e-bikes die perfect zijn voor woon-werkverkeer of om mee te cruisen door de stad. Weten welke e-bike het beste bij jou past? Doe hier de test.